OM ANETTE

"lyttende, følsom og passioneret"

Jeg har været optaget af “trivsel i familien” i rigtig mange år. Med årene har jeg indset, hvor vigtigt det er, at tage sin egen iltmaske på først, for derefter at have ro og overskud til at være der for familien.

Jeg blev mor til en søn i 2002 og en datter i 2004. Vores familieliv har været præget af alvorlig fødevareallergi, og alt hvad det førte med sig af bl.a. frygt og udfordringer i hverdagen, da min søn fik konstateret mælkeallergi allerede som 4 måneder gammel. Sideløbende har min datter kæmpet med mistrivsel det meste af folkeskolen, og det medførte gentagne konflikter til stor frustration for alle. Set i bakspejlet var det et enormt pres, ikke at kunne finde nøglen til at skabe trivsel og harmoni i familien. Jeg følte mig utilstrækkelig som mor.

Børnenes far og jeg blev skilt i 2015. Det var en stor sorg for os alle, at vores familie skulle brydes op, og har taget tid at bearbejde for både børn og forældre. I dag har jeg fundet mig selv som mor og kvinde på ny, og kan på den måde være en helt anden støtte og rollemodel for mine børn. I processen gik det op for mig, at roen og glæden var nødt til at starte i mig, for at mine børn kunne finde sig til rette i deres nye virkelighed.

Min personlige rejse

Det er altid faldet mig naturligt at bidrage til andre menneskers trivsel ved at dele ud af personlige erfaringer. I årene 2010-2018 handlede mit bidrag om fødevareallergi og alle de ting, der naturligt følger med, når hverdagen er præget af et stort fokus på, “hvad der er trygt at spise”.

Min egen personlige udvikling tog fart fra 2015, hvor jeg brugte psykolog Mette Holms OPPE-teori til at vende sorg til læring og udvikling. Her fik jeg skabt en grundlæggende viden om, hvor stor påvirkning tanker og følelser har på vores hverdag og liv. Og at det på mange måder er muligt at skabe de ændringer i livet, som vi ønsker.

I 2019 valgte jeg at dykke dybere ned i emnet trivsel i familien med en uddannelse i Livs- og Relationskompetence på Blackbird Institute. Et år der for alvor åbnede mine øjne for samspil i familien og hvor meget, vi ubevidst påvirker hinanden indbyrdes. Jeg blev bevidst om, at dynamikker, der ligger under overfladen, gamle uhensigtsmæssige mønstre og overbevisninger, nemt sætter tonen i familien. Og hvordan vi alle er et produkt af den bagage, vi har med os.

Jeg fik for alvor vakt interessen for at arbejde med Det Indre Barn i 2021. Hvordan vores ego/indre barn både kan begrænse os og spænde ben for det, vi ønsker. Alene for at beskytte os mod smerte. Psykoterapeut Pernille Bretton-Meyers forløb Når Ego og Sjæl danser tæt har bundet en fantastisk sløjfe for mig. Læren om at rumme følelser og hvordan vi kan berolige os selv/det indre barn, så det ikke er barnet i os, der er styrmanden i vores liv. Og en helt ny dimension på begreberne afgrænsning og grænsesætning. Forløbet satte for alvor skub i positive forandringer i min hverdag.

I 2021/2022 har jeg suppeleret min viden med Flora Tara Melchiorsens online uddannelse i Mindfulness og hendes kursus Hel dit traume. Og det blev tydeligt for mig, hvor vigtigt det er, at have kroppen med. Traumer sidder i kroppen. Et roligt nervesystem er afgørende for ro og overskud i familien.

I 2022/2023 har jeg dykket endnu dybere ned i arbejdet med Det Indre Barn sammen med Camilla Noach og Rikkelykke Søndergaard, Zimpelt og deres forløb: Ej din indre power.

Overblik og teori

2010: Opstart af BØRN MED MÆLKEALLERGI

2019: 1-årig grunduddannelse i Livs- og Relationskompetence på Blackbird Institute af Fie Hørby og Mie Kaae

2020: 6 måneders online uddannelse til OPPE-guide af psykolog Mette Holm

2020: Opstart af FAMILIENS TRIVSEL

2021: Online forløb Inner Child Healing Instructor af Britta Baumann

2021: 12 ugers online forløb Når Ego og Sjæl danser tæt af psykoterapeut Pernille Bretton-Meyer (Indre Barn arbejde)

2022: 1 års “overbygning” på Ego-Sjæl forløbet i psykoterapeut Pernille Bretton-Meyers Fællesskabet

2022: Selvstændig rådgiver og mentor i relationer og trivsel

2022: Online uddannelse i Mindfulness af Flora Tara Melchiorsen

2022: 6 måneders 1:1 coachingforløb Ej din indre power af Zimpelt (Indre Barn arbejde)

2023: Online forløb Hel dit traume af Flora Tara Melchiorsen

2023: 6 måneders 1:1 coachingforløb Overbygning af Zimpelt (Indre Barn arbejde)

Som led i min egen personlige udvikling har jeg deltaget i et hav af kurser, hørt foredrag og læst bøger. Det er en stor passion for mig at lære og udvikle mig hele livet. En vigtig læring har for mig været, at al forandring starter indefra. Du skaber allerbedst de forandringer i dine omgivelser, som du ønsker, ved at starte forandringen i dig selv.

Mit fokusområde og store passion er at bidrage til trivsel i familien gennem mødre, der oplever forskellige former for udfordringer i hverdagen.