See video

Kurset til småbørnsfamilier, der giver redskaber til god kommunikation og konflikthåndtering, så du kan bevare kæresten i din partner. 

Publications

Printer-friendly version Send to friend

Artikler om familie og parliv

Artikler om familie og parliv

På denne side finder du et udvalg af interessante artikler, der alle har familie og parliv som omdrejningspunkt. Brug søgemodulet til at snævre udvalget ind til det emne, der interesserer dig. God læselyst!

Da nu skilsmissehyppigheden er så høj som den er, bl.a. fordi vi så ofte finder ud af, at vi alligevel ikke passer særlig godt sammen, er der så i det mindste bedre udsigter for andengangs parforhold? Man kunne jo tro, at folk ville være klogere anden gang og sikre sig, at de nu – endelig – havde fundet den helt rigtige, som de på alle punkter passer godt sammen med.
Som det fremgik af den foregående undersøgelse, ser det ud til, at svær stress i barndommen kan føre til kronisk træthed i voksenalderen.
Ifølge den måske mest kendte ”kærlighedsforsker” Robert Sternberg fra USA består kærligheden i et parforhold især af tre komponenter: 1) Intimitet og fortrolighed svarende til et særligt godt, varmt og dybt venskab. 2) Indbyrdes erotisk og seksuel tiltrækning samt 3) ”Forpligtelse”.
Der er for nylig gjort forsøg i Danmark med at hjælpe skilsmissetruede par til at overvinde deres vanskeligheder ved psykologisk hjælp. Forsøget var en overvældende succes, idet langt færre af de par, der fik hjælp til at bearbejde deres indbyrdes problemer, blev skilt i den følgende tid sammenlignet med, hvad man rent statistisk ville forvente af skilsmisser i samme periode.
En ny undersøgelse har vist, at antallet af danske skoleelever, der udsættes for mobning, er faldet lidt i de senere år, men tallet er dog noget større – næsten dobbelt så stort – som antallet af svenske skoleelever, der udsættes for mobning, så der er stadig god plads til yderligere tiltag mod mobning i danske skoler.  
Tidligere undersøgelser, som er omtalt i Forskningsnyt fra Psykologi, har fundet to meget beklagelige virkninger af medievold, altså voldsscener på film eller TV: For det første virker det ifølge adskillige undersøgelser voldsfremmende på de personer, der i forvejen er mere voldelige end gennemsnittet. For det andet virker det angst-fremmende på de personer, der er mere ængstelige end gennemsnittet.
I psykologien har man nok tidligere været mest tilbøjelig til at fokusere på negative og plagsomme ting som angst og depression for at kunne afhjælpe disse lidelser, men i nyere tid er der opstået en ny gren af den psykologiske forskning, som kaldes positiv psykologi, fordi den beskæftiger sig med de positive ting i tilværelsen, altså de ting
Flere undersøgelser viser, at børns deltagelse i en eller anden sportslig aktivitet i fritiden ikke blot er sundt for deres kropslige sundhed, men som regel også for deres psykiske trivsel. I en ny canadisk undersøgelse har man således fundet, at børn, der sidder meget stille i deres fritid (f.eks.
I den kliniske børnepsykologi, der beskæftiger sig med at afhjælpe psykiske problemer hos børn, inddeler man ofte disse problemer i to simple kategorier: De indre, især følels
”Kom indenfor og vær venlig at trække bukser og underbukser ned om anklerne og sæt dig på denne stol”. Det var den besked en gruppe frivillige mandlige forsøgspersoner blev mødt med i en canadisk undersøgelse over mænds evne til at ”styre” deres seksuelle ophidselse ved synet af små pornofilm.